Pohod

ŠPORTNI VIKEND V LEVPI

ŠKT društvo Levpa je v soboto 26.5. organiziralo že 16. tradicionalni pohod »Kje so tiste stezice«, levpska mladina pa je obenem poskrbela za dvodnevni malonogometni turnir trojk.

13. pohod »Kje so tiste stezice«

Na soboto, 23. maja, je bil izpeljan pohod »Kje so tiste stezice«, s strani mladine pa organiziran dvodnevni malonogometni turnir trojk.

Štart je bil kot vsako leto ob 9. uri iz igrišča v športnem parku Levpa. Kljub deževnemu vremenu se je pohoda udeležilo 70 pohodnikov. Veliko truda je bilo potrebno vložiti v organizacijo pohoda, predvsem pri urejanju pohodniških poti in stez, pa tudi v organizacijo načrtovanih postojank. Postojanke s predvsem domačimi dobrotami so bile postavljene v  Seniškem Bregu, Avšjem, Zatrebežu, Široki njivi, Zavrhu, Hojeh, Krajcu, za kar angažirani člani društva in krajani prejmejo vse pohvale. Organizirani sta bili dve trasi pohoda, 9,5 km z manj vzpona in 21 km, ki zajame najvišjo ležečo vas Hoje v KS Levpa.  Vsak pohodnik je ob zaključku pohoda v večnamenski dvorani s strani organizatorja prejel še topel obrok, joto s klobaso. Glede na vso pozornost, ki jo pohodniki dobijo na tem pohodu, se veseli vračajo domov in hkrati razmišljajo, kako se bodo pohoda udeležili tudi naslednje leto.

ŠKT društvo Levpa je tudi letos organiziralo tradicionalni pohod Kje so tiste stezice?, ki je bil že 10. zapovrstjo.

Ob krajevnem prazniku, v soboto 21. maja, smo se ponovno zbrali v športnem parku v Levpi, kjer smo se udeležili tradicionalnega 9. pohoda "Kje so tiste stezice".

23. maja 2009 je bil v Levpi s strani ŠKT društva Levpa organiziran 7. pohod »Kje so tiste stezice«, v okviru Pohodniške transverzale 2009 po banjško-trnovski planoti.

Naj bo vsak korak varen! Naj bo vsak vzpon uspešen! Naj bo vsako druženje veselo! smo lahko prebrali v Športnem parku Levpa v soboto, 22. maja 2010, preden smo se poletno oblečeni podali po tistih stezicah, ki so včasih bile – po stezicah, katere pričakujejo prav vse in jim nudijo zanimivo popotovanje.