V soboto, 26. novembra 2022, se je v večnamenski dvorani v Levpi odvijala delavnica izdelave adventnih venčkov, ki jo je vodila krajanka Nataša Žabar.

Glede na to, da so adventni venčki obvezna sestavina decembrskega časa in v tem mesecu postanejo središče naših domov, se je na delavnici zbralo veliko število pridnih in spretnih rok, ki so sobotno dopoldne izkoristile za ustvarjanje. Za izdelavo venčkov so udeleženke uporabljale različne naravne materiale, pentlje, perlice, suho sadje in druge božične motive. V sproščenem in že nekoliko predprazničnem vzdušju so začeli nastajati unikatni adventni venčki čudovitih dekoracij, ki bodo na naših mizah zagotovo pritegnili pozornost in poskrbeli za čudovite praznične dni.

V soboto, 29. oktobra, se je v večnamenski dvorani v Levpi odvijala "Zavestna ustvarjalnica žive kuhinje s hranljivimi, lokalnimi sestavinami". Brezplačno delavnico, ki sodi med dejavnosti projekta "Vzpostavitev pogojev za EKO regijo BO JA", je organiziral vodilni partner projekta – LAS Dolina Soče.

OTVORITEV PRENOVE IGRIŠČA V LEVPI

Nekaj utrinkov iz otvoritve prenove igrišča v Levpi.

V večnamenskem objektu v Levpi smo organizirali dve dobrodelni prireditvi v namen družine Skrt iz Seniškega Brega. Družina Skrt je namreč nedavno izgubila družinskega člana Romana Skrta. Petčlanska družina je tako nenadoma ostala brez moža oziroma očeta. V družini so štirje še ne priskrbljeni otroci. Dekleti obiskujeta ena 7. razred OŠ , druga 1. letnik srednje šole, mlajša deklica ima tri leta in najmlajši deček je komaj dopolnil prvo leto svoje starosti. Družina nedvomno preživlja težke trenutke, zato smo se v okviru ŠKT društva Levpa odločili, da družini pomagamo.