Letošnje »Mušje dirke« so naredile že tako lepo sončno nedeljo, na dan 8. avgusta, res prečudovito! Ne dvomim da, vsi tisti, ki so prišli v naše kraje prvič in tisti, ki sem redno zahajajo, to lahko potrdijo.

 

Vse skupaj se je začelo ob 15. uri z nastopom domačih harmonikašev Roka in Boštjana Štruklja. Sledile so DIRKE Z OSLI, na katerih je bilo 14 udeležencev. Tekmovali so: Matevž Orel (Branik), Jan Bavdaž (Žablje), Rado Mivšek (Šentjakob), Miloš Vičič (Vogrsko), Marjan Murovec (Drobočnik), Polona in Karel Celarec (Žiri), Blaž Škrlj (Zagorje), Rok Rijavec (Ravnica), Janez Jugovic (Stara Loka) ter štirje tekmovalci iz Ozeljana: Tomaž Terčič in Chris, Bogdan Vidmar (Psi rep) in Boris Bužinel (Kravji rep). Celoten program je povezoval znani Metod Štrukelj, ki je s svojimi komentarji poskrbel za nasmehe na obrazih vseh in obilico smeha od samega začetka pa do konca te lepe nedelje. Na dirki z osli je bil najstarejši udeleženec-muš Miško-Tiba Jana Bavdaža oz. njegove none (babice), star 24 let!

 

Zmagovalci dirke z osli pa so bili žal in seveda samo trije:

 

 

1. mesto pripada simpatičnemu Blažu Škrlju iz Zagorja in njegovemu hudomušnemu, če je to sploh prava beseda zanj, Hermanu!

2. mesto je osvojil Marjan Murovec iz Drobočnika s svojim Cepcem,

3. mesto pa Matevž Orel iz Branika s svojim Sivkom. Čestitke vsem tekmovalcem in vsem trem zmagovalcem še enkrat!

 

 

Med dirko z osli in nogometnim prvenstvom z osli je na veliko pričakovanje vseh oder zasedel humorist Tilen Artač, ki je s seboj pripeljal številne goste: četico politiko s predsednikom na čelu, člana zasedbe Čuki kot seveda tudi nogometaša Zlatka Zahoviča, ki je s svojim govorom naredil lep uvod v nogometno prvenstvo z osli. Seveda ni manjkala Efigenija s svojimi nasveti, tudi o tem, kako naslednji dan pregnati mačka …

 

NOGOMETNO PRVENSTVO Z OSLI je bilo zelo napeto, kar bi nedvomno potrdil tudi sodnik Peter Brezavšček. V vročem finalu sta se v hudem boju za zlati pokal borili ekipi Lutke iz Levpe (Mojca Pušnar, Uroš Goljevšček, Damjan Breščak) in Ekstremni osli. Izzid?

 

1. mesto: Lutke iz Levpe

2. mesto: Ekstremni osli iz Zagorja

3. mesto: Lamlanski cepci iz Loma

4. mesto: Cviček iz Šentjakoba pri Ljubljani

 

Čestitke vsem in bravo naši!!!

 

 

Povezovalec na prireditvi Metod Štrukelj je na prizorišče na veliko presenečenje vseh povabil svojega prijatelja voznika rally-ja Slavka Komela in ga izzval na dirko z oslom. Slavko je lahko izbiral med Hermanom Blaža Škrlja in Miškom Radota Mivšeka ter izbral, zato da je naredil Metodu uslugo, Miška. Metod je tako zadovoljno zajahal Hermana in zmagal!

 

Vsi sodelujoči obeh tekmovanj so prejeli lepe nagrade in čestitke predsednika društva Aleksandra Štruklja, vsem pa je čestital ter medalje in pokale podelil gospod župan Občine Kanal ob Soči Andrej Maffi.

 

Dogajanje je ostalo napeto tudi po dirkah in nogometu, ko se je zmerilo VIŠINO PRŠUTA in ko je letošnja TOMBOLA, ki jo je pričela številka 69, prvič v zgodovini »Mušjih dirk« odšla v tujino!

 

Ostali srečneži oz. srečnice, ki jim bo ta dan ostal v lepem spominu pa so:

 

Dobitnik pršuta: Janez Jugovic iz Stare Loke (Škofja Loka)

 

Dobitniki tombolskih nagrad:

1. tombola: Sofia Braidot iz Sagrada (It.)

2. tombola: Boris Kovačič iz Mosta na Soči

1. činkvina: Vera Rudolf iz Cerknega

2. činkvina: Mojca Kragelj iz Šentviške gore

 

 

Ob 20. uri se je dogajanje preselilo v športni park Levpa, kjer je vse prisotne zabaval že dobro znan ansambel MALIBU, ki je poskrbel za nepozabno zabavo in lep zaključek letošnjih »Mušjih dirk«.

 

Tisti, ki ste letošnje dirke zamudili, si oglejte kratek prispevek Aleksandre Jug za TV Primorko na spodnji povezavi in seveda naše slike s prireditve!

 

 

Se vidimo drugo leto!

 

iiaaa

 

 

http://www.siol.net/slovenija/lokalne_novice/goriska/2010/08/v_levpi_pripravili_musje_dirke.aspx [Pridobljeno 15. 8. 2010 s svetovnega spleta]

 

 

Fotogalerija:

 

ozio_gallery_nano