Mušje dirke

14. GRAN PRIX v Levpi - tako imenovane mušje (oslovske) dirke

ŠKT društvo Levpa je s pomočjo glavnega sponzorja Občine Kanal v nedeljo 7. avgusta uspešno izvedlo prireditev Mušje dirke.  Prireditev se je pričela ob 16. uri z otvoritvenim nastopom harmonikašev: Vid, Rok, Silvester. Sledila sta pozdrava od predsednika ŠKT društva  Levpa g. Aleksandra Štrukelja in župana OK g. Andreja Maffija. Oba sta potrdila, da je potrebno to tradicijo nadaljevati, ter tako ohranjati vezi sodelovanja in združevanja. Predsednik društva je predstavil svoje tri  osle in vprego (kareto), ki je bila sestavljena pred 50. leti in z njo še 30. let nazaj njegov stari tata z oslom prevažal poljščine iz polj. Sledila je prva in druga kvalifikacijska dirka GRAN PRIX.

"Mušje dirke" 2015, 13. GRAN PRIX

Priprave na prireditev
Brez velikega truda pri pripravah ne gre in bil je velik, saj je letošnja več kot uspela! Ponudila je namreč veliko vsem, za kar gre največja zahvala srčni gonilni sili društva Aleksandru Štruklju in vsem članom in članica, krajanom in krajankam in tudi drugim, ki so jo pripravljali in sooblikovali, udeležencev tekmovanj in tistim, ki so jih prišli pogledat. In seveda naši občini.

12. GRAN PRIX v Levpi

Pod okriljem ŠKT društva Levpa smo letos, v nedeljo 10. avgusta, izpeljali 12. tradicionalne mušje dirke - (oslovske dirke). Letošnja novost prireditve je bila predvsem ta, da smo vse dogajanje izvedli v športnem parku Levpa – igrišče, le parkirišče za avtomobile je ostalo na travniku v vasi Bizjak. Obiskovalci, ki jih je bilo okoli tisoč, so to novost z navdušenjem sprejeli. Z željo, da bi obiskovalcem predvsem dirke z osli, bile čim bolj vidne, smo na novo uredili varovalno ograjo na brežini, očistili robido z brežine in še marsikaj.

Fotogalerija:

ozio_gallery_nano

Pod okriljem ŠKT društva Levpa smo letos uspešno izpeljali že jubilejne 10. tradicionalne "Mušje dirke", tako imenovani 10. GRAN PRIX. Glede na to, da smo lani imeli deževno vreme, nam je za letošnjo prireditev huda vročina prav tako skrčila obisk. Prireditve se je udeležilo okoli 1.000 obiskovalcev; mnogi, predvsem starejši in družine z otroki, so potarnali, ker se prireditve niso mogli udeležiti zaradi pretoplega vremena. Nekateri bi se radi ogledali še vedno zanimive mušje ali oslovske dirke, drugi pa nastop humoristke Nataše Tič Ralijan - Analize.

Fotogalerija:

ozio_gallery_nano