14. GRAN PRIX v Levpi - tako imenovane mušje (oslovske) dirke

ŠKT društvo Levpa je s pomočjo glavnega sponzorja Občine Kanal v nedeljo 7. avgusta uspešno izvedlo prireditev Mušje dirke.  Prireditev se je pričela ob 16. uri z otvoritvenim nastopom harmonikašev: Vid, Rok, Silvester. Sledila sta pozdrava od predsednika ŠKT društva  Levpa g. Aleksandra Štrukelja in župana OK g. Andreja Maffija. Oba sta potrdila, da je potrebno to tradicijo nadaljevati, ter tako ohranjati vezi sodelovanja in združevanja. Predsednik društva je predstavil svoje tri  osle in vprego (kareto), ki je bila sestavljena pred 50. leti in z njo še 30. let nazaj njegov stari tata z oslom prevažal poljščine iz polj. Sledila je prva in druga kvalifikacijska dirka GRAN PRIX.

Nato je sledila Dirka za finale, zmago je odnesla  ženska predstavnica Nuša Madon z Šmarij pri Braniku z oslom Sivko. Drugo mesto je osvojil Jordan Bratuž iz Šempetra z oslom Bor, tretje mesto pa je osvojil najmlajši tekmovalec Bratuž Žiga sin Jordana z oslico Miša.  

Izpeljali smo še igre imenovane; Olimpijke igre v Levpi – peteroboj dvojic v katere je bilo vključeno: skakanje v vreči, vrtenje okoli palice, tek do osla in jahanje ter ciljanje tarče. Pokale so prejeli za prvo mesto domačina Skrt Filip in Šuligoj Aleš, za drugo mesto Dejan Ščuka in Matjaž Mozetič iz Renč ter za tretje mesto Perkon Matevž in Žabar Vid prav tako domačina.

Veliko zanimanje je požela predstava oslička Miškota s strani lastnika Radota iz Ljubljane, ki ga je pridobil na oddaji Dan najlepših sanj v letošnjem letu.

Ob 19. uri je sledila tombola. Prva tombola v znesku 299€ je bila podeljena obiskovalcu iz Trnovega pri Novi Gorici, druga tombola 200€ sponzor ESAL Anhovo pa obiskovalki iz Kanalskega Loma. Prva cinkvino 1.4T cementa donator Salonit Anhovo prejel italijanski državljan iz Udin, drugo cinkvino pršut donator KZ Tolmin pa prejela obiskovalka iz Nove Gorice.

Povezovalca programa Strašni Jože Kranjc in Marjan Malibu, sta se ponovno odlično vklopila v dogajanje na prizorišču.

Od 20. Ure naprej pa nam je igrala skupina Malibu in ob prijetni glasbi se je plesalo pozno v noč.

Prireditev se je zaključila, s prijetnim vzdušjem, za kar se moramo zahvaliti v imenu društva vsem aktivnim krajanom in članom društva, ter vsem drugim donatorjem, vsem lastnikom oslov, ki že razmišljajo na ponovno srečanje v prihodnjem letu.

 

Tekst: Aleksander Štrukelj, predsednik ŠKT društva Levpa

Fotografije: Mitja Berlot

Fotogalerija:

ozio_gallery_nano