13. pohod »Kje so tiste stezice«

Na soboto, 23. maja, je bil izpeljan pohod »Kje so tiste stezice«, s strani mladine pa organiziran dvodnevni malonogometni turnir trojk.

Štart je bil kot vsako leto ob 9. uri iz igrišča v športnem parku Levpa. Kljub deževnemu vremenu se je pohoda udeležilo 70 pohodnikov. Veliko truda je bilo potrebno vložiti v organizacijo pohoda, predvsem pri urejanju pohodniških poti in stez, pa tudi v organizacijo načrtovanih postojank. Postojanke s predvsem domačimi dobrotami so bile postavljene v  Seniškem Bregu, Avšjem, Zatrebežu, Široki njivi, Zavrhu, Hojeh, Krajcu, za kar angažirani člani društva in krajani prejmejo vse pohvale. Organizirani sta bili dve trasi pohoda, 9,5 km z manj vzpona in 21 km, ki zajame najvišjo ležečo vas Hoje v KS Levpa.  Vsak pohodnik je ob zaključku pohoda v večnamenski dvorani s strani organizatorja prejel še topel obrok, joto s klobaso. Glede na vso pozornost, ki jo pohodniki dobijo na tem pohodu, se veseli vračajo domov in hkrati razmišljajo, kako se bodo pohoda udeležili tudi naslednje leto.

Obenem se je v petek in soboto odvijal malonogometni turnir trojk, na katerem je sodelovalo 16 ekip nogometašev. Kljub občasnemu deževju med tekmami, se nogometaši niso dali in pokal za 1. mesto je prevzela ekipa ŠRD Doblar. Pokale so prejele še ekipe Ravne za 2. mesto, Stric ozon Lig za 3. mesto in Sola Lom za 4. mesto. Za organizacijo turnirja gre zahvala mladini.

Ob 21. uri sta predsednik ŠKT društva Levpa in KS Levpa Aleksander Štrukelj in župan OK g. Andrej Maffi nagovorila krajane ob zaobljubljenemu krajevnem prazniku na dan 24. maja. Predsednik društva se zahvali Občini Kanal ob Soči kot največjemu sponzorju prireditve in Krajevni skupnosti Levpa, ki je soorganizator prireditve. Sledila je podelitev pokalov nogometašem, nato pa ples do jutranjih ur ob skupini DUO PALBIN.