ŠPORTNI VIKEND V LEVPI

ŠKT društvo Levpa je v soboto 26.5. organiziralo že 16. tradicionalni pohod »Kje so tiste stezice«, levpska mladina pa je obenem poskrbela za dvodnevni malonogometni turnir trojk.

 

V soboto zjutraj se je na igrišču v Levpi zbralo blizu 300 pohodnikov. Start pohoda je bil kot vsako leto ob 9. uri zjutraj. Organizirani sta bili dve trasi pohoda, 9,5 km z manj vzpona in 21 km, ki zajame najvišjo ležečo vas Hoje v KS Levpa. Za pohodnike so bile urejene tudi številne postojanke, ki so bile postavljene v Seniškem Bregu, Avšjem, Zatrebežu, Široki Njivi, Zavrhu, Hojeh in Krajcu, kjer so se vsi udeleženci lahko okrepčali z domačimi dobrotami in ujeli utrip domačega kraja. Ob koncu pohoda je vsak pohodnik prejel topli obrok, na voljo pa je bila tudi razstava domačega peciva, ki ga je pripravil Aktiv kmečkih žena. Za sam dogodek je bilo potrebno vložiti cel teden priprav, ki so vključevale pripravo pohodniških poti in stez, ureditev športnega parka, pripravo postojank in peko peciva.

 

Obenem se je v športnem parku Levpa odvijal tudi malonogometni turnir trojk, ki je potekal v petek zvečer in soboto popoldan. Turnirja se je udeležilo 12 ekip, najboljša pa je bila ekipa ŠRD Ložice. Ostale tri pokale so prevzele še naslednje ekipe; Fantički za 2. mesto, Millwall F.C za 3. mesto in Ravne za 4. mesto. Vreme je poskrbelo da je turnir, ki ga je organizirala levpska mladina, lahko potekal brez raznih nevšečnosti in privabil kar nekaj ljubiteljev nogometa.

 

Organizatorji so bili z udeležbo in s samim dogodkom zelo zadovoljni in hkrati razmišljajo o veselih obrazih, ki so odhajali s prireditve in z obljubami, da se naslednje leto zopet vidijo.

 

Besedilo in fotografije:

Laura Skrt

 

Fotogalerija:

ozio_gallery_nano