Levpa, 21. maj 2005

Na izhodišču pohoda, v športnem parku Levpa je bilo že navsezgodaj živo.
Zbralo se je približno 500 pohodnikov, ki so izbrali dolžino pohoda glede na kondicijo in počutje. Na zahtevnejši cilj - 21 km dolgo traso se je podalo kar 350 pohodnikov, medtem ko si je lažje poti in stezice izbralo 150 pohodnikov. In prav vsi obiskovalci, ki so prišli iz vseh koncev in krajev (Nove Gorice, Kopra, Ljubljane...), ter organizirane skupine (74 pohodnikov ŠD Mark iz Šempetra, 49 pohodnikov društva Triglav Nova Gorica) so bili presenečeni nad gostoljubnostjo in prijaznostjo domačinov ter uživali v lepotah narave. Na cilju smo bili zmagovalci prav vsi, čeprav nekoliko utrujeni, toda prešerne volje nad doživetim. Tudi najstarejša pohodnica Irma in najmlajši domačin Jakob (med njima je 71 let razlike) sta bila navdušena nad nepozabno majsko soboto.

Udeleženka pohoda, ki se je udeležila že vseh treh pohodov, je zapisala:
Vesela sem, da sem spoznala stezice, po katerih me ni še nikoli poprej vodila pot, da sem se srečala z ljudmi, ki so nas - pohodnike - sprejeli odprtih rok in - kar je najpomembneje - odprtih src. Vaš pohod ni le pohod za rekreacijo, je pohod prijateljstva, pohod druženja, skratka - pohod za dušo!

Zopet velja pohvaliti in se zahvaliti požrtvovalnim domačinom, aktivu podeželskih žena, harmonikašu Francu, pa TRD Kambreško za gledališko predstavo Kontrabant čez Idrijo ter ansamblu Vigor Juice band ter vsem, ki so kakorkoli prispevali k nepozabnemu dogodku.

Vidimo se na 4. pohodu "Kje so tiste stezice"!

Nekaj utrinkov ...

ozio_gallery_nano