ŠIKS

Sobota, 11. junij 2005

Zbrali smo se ob 9. uri v športnem parku Ložice, ki je najnovejša pridobitev v KS Deskle. Prijetno presenečeni nad novim kompleksom z asfaltiranim nogometnim igriščem, dvema teniškima igriščema ter novim objektom smo že razmišljali o tekmah, ki so nas čakale.

Začeli smo s tekom, ki se je odvijal v ne najboljših razmerah, začelo je namreč deževati, zato smo se spopadli s kar težavno progo: blatom, neravnim terenom ter na delu poti tudi z zelo strmim vzponom. Levpski tekači v postavi: Anja, Davorina, Tomaž, Luka ter Rok smo dobro obvladovali zahtevnost tekaškega terena ter pritekli do drugega mesta.

Tenis je bil poglavje zase. Po informaciji, da nam žreb ni bil ravno naklonjen, saj nas je za uvod čakal najtežavnejši nasprotnik - že napol profesionalci iz Deskel, smo se kar nekoliko ustrašili. Toda Andreja in Katja se nista dale. Dan prej sta najele ťtrenerjaŤ ter se pod reflektorji v športnem parku Levpa pripravljale na ta boj. Izkazalo se je, da smo imeli dobro orožje v igri, kajti v tej prestižni igri sta si priigrale 3. mesto. Bravo!!!

V nogometu niti ni bilo tako slabo. Začetek je bil kar perspektiven, toda Levpskim mladim nogometašem: Urošu, Davidu, Petru, Aljoši in Robiju ne gre zameriti kasnejše poraze. Na igrišču so se borili, pokazali so veliko, toda treba je vedeti, da je njihova forma tempirana na 8. in 9. julij, na turnir na domačem terenu, kjer bo potrebno pokazati maximum, v kar pa ne dvomimo.

V soboto, 12.06.2004 smo se udeležili športnih iger krajevnih skupnosti (ŠIKS), ki jih je občina Kanal ob Soči organizirala že drugič. Pomerili smo se v 10 disciplinah: nogometu, šahu, balinanju, namiznem tenisu, med dvema ognjema, pikadu, v teku po ulicah Kanala, briškuli, pletenju in vlečenju vrvi. Skratka, igrišče OŠ Kanal ter njena okolica so bili kraj dogajanja, kjer je bilo prisotno veliko sproščenega vzdušja, ob sodniškem pisku pa se je ta sproščenost spremenila v veliko tekmovalnost. Bili smo priča izenačenim in napetim igram, zato si končnih rezultatov ni upal napovedati nihče. Vsekakor so imeli medsosedski obračuni največji čar, zato navijanja in bodrenja za svoje ekipe ter adute ni manjkalo.

Tudi letos se je KS Levpa na igrah dobro odrezala, lanskoletni srebrni medalji ter trem bronom smo dodali tri druga mesta in tretje mesto:

2. mesto: PIKADO: Pertovt Marinka, Ipavec Melita
2. mesto: TEK: Šuligoj Davorina
2. mesto: BRIŠKULA: Ipavec Darko, Kovacic Željko
3. mesto: ŠAH: Ipavec Darko, Ipavec Igor, Nardin Mitja

Za KS Levpa so sodelovali:

NOGOMET: Goljevšček Uroš, Brezavšček Peter, Jericijo David, Lampe Alan, Pušnar Aljoša, Testen Robert
MED DVEMA OGNJEMA: Levpušček Marija, Brezavšček Mateja, Brezavšček Andreja, Humar Tina, Žabar Tamara, Jug Vesna
BRIŠKULA: Ipavec Darko, Kovačič Željko
BALINANJE: Strgar Janko, Pertovt Darko, Levpušček Albin, Jug David
ŠAH: Ipavec Igor, Ipavec Darko, Nardin Mitja
TEK PO ULICAH KANALA: Šuligoj Davorina, Testen Rok
PIKADO: Pertovt Marinka, Ipavec Melita
NAMIZNI TENIS: Ipavec Dragan, Skrt Roman, Šuligoj Davorina
PLETENJE: Ipavec Gabrijela, Pertovt Slavica
VLEČENJE VRVI: Pertovt Srečko, Testen Jože, Ipavec Darko, Ipavec Igor, Levpušček Albin, Jug Vesna, Levpušček Marija,

Čestitke vsem tekmovalcem in dobitnikom medalj!

Nekaj utrinkov ...

ozio_gallery_nano