Ostalo

Štefanovo v Levpi 2022.

Po dveh letih koronskega premora se je v ponedeljek, 26. decembra, v večnamenski dvorani v Levpi, odvijala že tradicionalna prireditev Štefanovo. Namen prireditve je na zabaven način proslaviti farni praznik zavetnika Svetega Štefana in se skupaj posloviti od iztekajočega se leta. Letošnja prireditev je gostila predvsem domače nastopajoče, saj je gledališka skupina »Ga pihnemo« iz Podnanosa svoj nastop odpovedala zaradi poškodbe glavne igralke. Kljub vsemu so se člani ŠKT društva Levpa odločili dogodek izpeljati.

Prireditev je otvorila 20-letna Andreja Seljak s pesmijo Decembrski dan skupine Primorski fantje, sledil pa ji je nastop skupine Concordia, katero sestavlja sedem deklet iz Banjšic in bližnje okolice in ki je s svojimi nežnimi glasovi pustila publiko brez besed. Po pevski točki so prišli na vrsto mladi levpski recitatorji, ki so pod mentorstvom Nine Levpušček Melinc občinstvu zrecitirali dve pesmi: Belo pravljico, avtorja Kajetana Koviča in Kaj je sreča, avtorice Bine Štampe Žmavc. Dvorano je s svojimi melodijami napolnila tudi Neja Levpušček, ki je na flavto zaigrala dve pesmi: Sveta noč in Tik tak na vlak, za konec pa je oder zavzela še plesna skupina Štefk in Štefkotov, ki vsako leto prav za to prireditev pripravi plesno točko za popestritev programa. Letos je skupina nastopila pod vodstvom Rebeke Levpušček. Za čudovit zaključek kulturnega programa pa sta mladi levpski recitatorki vsem navzočim voščili še dve novoletni voščili Svetlane Makarovič. Seveda v Levpi ni manjkala odlična pogostitev z dobrotami, ki so jih pripravile članice društva aktiva kmečkih žena ter ostali člani društva. Za glasbeno in plesno vzdušje pa je poskrbela skupina Duo Palbin.

 

Fotografije: Mitja Berlot

Fotogalerija:

ozio_gallery_nano

Telovadba, ki se izvaja vsak torek in zanimanje je veliko.

 

Telovadba

Telovadba

 

Zaključna prireditev Štefanovo v Levpi in prejetje darila vodji društva ob zaključku leta.

Stefanovo v Levpi

Stefanovo v Levpi

Stefanovo v Levpi

Stefanovo v Levpi

 

1. Tekmovanje občine Kanal ob Soči v veleslalomu

V nedeljo, 7.03.2004 se je na smučišču Kal nad Kanalom odvijalo 1. tekmovanje občine Kanal ob Soči v veleslalomu. Na štartni listi je bilo 76 tekmovalcev, ki so tekmovali v različnih kategorijah. ŠKT društvo Levpa je prijavilo 14 tekmovalcev, ki so se na zahtevni progi veleslaloma borili ter dosegli dobre uvrstitve.

Naš član Darko Testen je osvojil 2. mesto v "kategoriji D".

Prejeli smo tudi pokal za 2. najštevilčnejšo ekipo.

Čestitke!