ŠKT društvo Levpa je tudi letos že tretjič zapored organiziralo tridnevni izlet. Letos je bil naš cilj Novi Sad in Beograd.

V četrtek, 29.9.2005 ob 24:00 se nas je vseh 40 udeležencev izleta zbralo na zbirnem mestu v Levpi in se tako podali "Balkanskemu vikendu" naproti. Pot nas je vodila mimo Ljubljane, Zagreba, Slavonskega Broda in Sremske Mitrovice v Novi Sad. Pot iz Levpe v Novi Sad je trajala celih 11 ur, tako da nam je med potjo prišel prav kakšen postanek, da smo si lahko razgibali naše "zakrnele noge" in spili kakšno kavico. Po prihodu v Novi Sad smo se namestili v hotelu Putnik ter si popoldne skupaj z lokalnim vodičem ogledali mesto. Popeljali smo se na trdnjavo Petrovaradin od koder je s trdnjavske terase lep panoramski pogled na Novi Sad in del Fruške gore. Po tipični balkanski večerji (čevapčiči, ražnjiči ...) nas je velika večina odšla v nekatere tipične balkanske bare s tovrstno glasbo, kjer smo se zabavali pozno v noč.

Naslednje jutro smo se odpeljali v Beograd, kjer nam je lokalna vodička pokazala glavne znamenitosti mesta. Prisostvovali smo pravoslavni poroki, si ogledali hram Svetega Save, ki je največja pravoslavna cerkev na Balkanu, zapeljali smo se do Hiše cvetja, se povzpeli na trdnjavo Kalemegdan. Pozno popoldne nas je Ipavčeva Angela gostoljubno sprejela na svojem domu, kjer nas je postregla z odojkom in drugimi odličnimi jedmi. Skupaj smo se poveselili ob slovenskih narodnih pesmih, ki nam jih je na kitaro zaigral Miran.

V nedeljo zjutraj smo lahko odšli na boljši trg ali v nakupovalno središče, kjer smo si še zadnjič lahko kupili kaj po ugodnih cenah. Tudi dolga pot proti domu se nam ob gledanju filmov, prepevanju in klepetanju ni zdela predolga. Kar nekako razočarani smo bili, ko smo ugotovili da smo vedno bližje domu. Čeprav nam vreme ni bilo najbolj naklonjeno, saj smo se vse tri dni morali stiskati pod dežniki smo se z izleta po Srbiji vrnili z lepimi vtisi in v upanju, da bomo tudi naslednje leto kam odšli za par dni.

Vse dogodke tega vikenda pa so naši fotografi pridno beležili v svoje fotografske objektive.

 

Utrinki:

ozio_gallery_nano