Naj bo vsak korak varen! Naj bo vsak vzpon uspešen! Naj bo vsako druženje veselo! smo lahko prebrali v Športnem parku Levpa v soboto, 22. maja 2010, preden smo se poletno oblečeni podali po tistih stezicah, ki so včasih bile – po stezicah, katere pričakujejo prav vse in jim nudijo zanimivo popotovanje.

Vreme nam je bilo na dan pohoda »Kje so tiste stezice« naklonjeno – razveselili smo se celo nekaj manjših osvežilnih kapljic, prav tako je prijal hlad, prisoten na nekaterih delih stezic med gosteje rastočimi drevesi. Pohodniki smo hodili po manjših gručicah, v parih, posamezno, vsi pa smo se na poti veselo pozdravljali in ogovarjali. Bili smo eno, tako kakor so si bili blizu ljudje nekoč. Verjetno je prav zaradi omenjenega na tradicionalnem pohodu ŠKT društva Levpa vsakoletno govora o nostalgiji za preteklimi časi. Pogovori so bili tako usmerjeni v preteklost, obarvani s šalami in smehom ter v lepo prihodnost, ki si jo z upajočim srcem prav vsakdo želi. Tako tudi člani ŠKT društva v Levpi, katerih skupna želja je, da bi bilo druženj in veselih dogodkov, kakršni so v toplejših, sončnih dneh, vsaj nekaj tudi v deževnih in mrzlejših dneh.

Pohod »Kje so tiste stezice« je imel tako vsakoletne kot povsem nove stvari. Pohodniki naj bi se na pohod tradicionalno odpravili iz športnega parka Levpa ob 9. uri, vendar se je tako kot lansko leto na pohod večina odpravila kar pred startom. Novost na pohodu sta bili dve večji postojanki, in sicer na Hojeh in v Seniškem bregu. Tretja postojanka in zaslužen počitek udeležencev pohoda, tako za 9,5- kot za 21-kilometrskega, je bila na igrišču z joto in klobaso, kjer se je pohod sklenil. Do večera, ko je željnim plesa in zabave ugodil ansambel N'eks, se je tam kar nekaj dogajalo – v športnem parku Levpa namreč v sončnih dneh ni nikoli dolgčas.