Pod okriljem ŠKT društva Levpa smo letos uspešno izpeljali že jubilejne 10. tradicionalne "Mušje dirke", tako imenovani 10. GRAN PRIX. Glede na to, da smo lani imeli deževno vreme, nam je za letošnjo prireditev huda vročina prav tako skrčila obisk. Prireditve se je udeležilo okoli 1.000 obiskovalcev; mnogi, predvsem starejši in družine z otroki, so potarnali, ker se prireditve niso mogli udeležiti zaradi pretoplega vremena. Nekateri bi se radi ogledali še vedno zanimive mušje ali oslovske dirke, drugi pa nastop humoristke Nataše Tič Ralijan - Analize.
 
Zbrali smo lepo število tekmovalcev z osli, kar dvanajst. Prišli so z Vipavske doline, Goriške, Trnovske in Banjške planote, tolminskih krajev, ter bolj oddaljene Škofje Loke. Na žalost se je na letošnjih dirkah z velikim zvoncem za vratom poslovil osel Cepec iz Drobočnika, gospodar pravi, da zaradi starosti in upokojitve. Cepec se je poslovil še z vprego, s ponosom je v vozu popeljal v slovo mahajočo Analizo, sam pa veselo zarigal z močnim iiiaaa....
 
Za 10. GRAN PRIX je zmago odnesel Orel Matevž iz Šmarij z oslom Sivko, drugo mesto Murovec Marjan iz Drobočnika s poslavljajočim se oslom Cepcem, tretje mesto pa Jugovic Janez iz Virmaše z oslom Rožletom. Vsi so prejeli denarno nagrado in lepo stekleno plaketo z gravuro osla Uheca od lastnika Aleksandra, pred. ŠKT društva Levpa.
 
Lepo in zanimivo so bile odigrane še igre " Mušji triatlon", ki smo si jih zamislili glede na letošnje olimpijske igre v Londonu. Prijavljenih je bilo osem tekmovalcev, med njimi tudi par iz Francije, ki dopustuje v teh krajih in nam program še dodatno popestril. Vse tri denarne nagrade in kolajne prav tako z gravuro osla Uheca so ostale v Levpi. Zmago je osvojil Skrt Jure, drugo mesto je osvojil Goljevšček Uroš, tretje mesto pa Jericio David, kar nakazuje, da imamo v Levpi zelo perspektivno mladino, ki raste v športnem duhu.
 
Organizirana je bila še tombola z dobitkom: 1. tombola v vrednosti 299€ , ki jo je odnesla Slavica iz Žage, ter 2. tombola v vrednosti 200€, ki jo je odnesel Davorin iz Gabrje.
 
Ves čas trajanja prireditve pa so obiskovalce pridno stregli člani društva z vsemi potrebnimi dobrotami, ki jih pripravimo za to prireditev. Predvsem so šli v slast sveže pečeni domači ocvirki, pecivo,...

Zvečer na igrišču pa nam je zaigrala skupina Primorski fantje in ob njihovi glasbi smo se pošteno naplesali.

Fotogalerija:

ozio_gallery_nano