Pa ga imamo! Zmagovalca oslovskih dirk - Levpa 2003 namreč. To prestižno nagrado si je priboril Sašo Rijavec iz Ravnice. Če je v formuli 1 jasno, da Michael Schumacher s svojim Ferrarijem nima prave konkurence, potem je v oslovskih dirkah v Levpi to dokazal Sašo s svojim Miškom. Na vprašanje, kako so potekale priprave na to dirko se je nasmehnil in pokazal roko z odrgninami, prizanešeno ni bilo niti ročni uri. Skrivnosti torej ni - trening, trening in še enkrat trening.

Tekma je postregla z obilo zabave. V želji po zmagi je na krožni progi 10 tekmovalcev pokazalo veliko spretnosti na svojih dirkalnikih, kajti nenadni postanki na progi so bili včasih kar dolgotrajni, čas pa je neusmiljeno tekel. Na preizkušnji je bila vztrajnost tekmovalcev, pa tudi njihova hitrost. Rahli udarci s palico so včasih zalegli, včasih pa tudi ne, zato je bilo potrebno stopiti na tla (če zato niso poskrbeli osli sami) in jih vleči z lastno močjo. Jahači so se borili, prehitevanj med zasledovalci je bilo veliko, preobrati v vrstnem redu so se kar vrstili, razen vodilnega, ki ni imel prave konkurence. Tudi trki med dirkači in nenadni pristanki tekmovalcev na trdi podlagi so izgledali vse prej kot prijetni. Bližnja srečanja med dirkalniki niso bila redkost, primerilo se je tudi, da so kateremu popustile zavore oz. se je zataknilo stopalo za plin. Narava oslov je pač nepredvidljiva, četudi so bili rezervoarji pred dirko napolnjeni, pa med dirko dopolnjeni, občasno pa so jim na pomoč priskočili tudi mehaniki iz boksov ob progi.

Če zmagovalec Sašo Rijavec za prevoženih pet krogov ni imel težkega dela ter je tako gladko osvojil lovoriko prvaka, pa se je za drugo mesto dodobra namučil Cerkljan Milan Oblak, tretje mesto pa je osvojil Jernej Klavžar, prav tako iz Cerknega.

Pred dirko profesionalcev je VN Levpe postregla še z dirko prostovoljcev, na kateri se je med drugim preizkusil okoljski minister Janez Kopač s sinom Matejem. Slednji je osvojil drugo mesto pred Renatom Kuncem s Cerkljanskega. Zmagal pa je Valter Bucik iz Bodreža.

ŠKT društvo Levpa je torej poskrbelo za zabavno nedeljsko popoldne, kjer smo gledalci poleg navijanja v oslovskih dirkah navijali tudi za Martine Krpane v vlečenju vrvi, ko pa se je zmračilo, smo se sprostili z ansamblom PRIMORSKI FANTJE. Skratka, takšne Snežnice že dolgo ne ...

Utrinki iz prireditve ...

ozio_gallery_nano