V nedeljo, 9. oktobra 2005 smo se krajani Levpe in okoliških krajev udeležili prijetnega dogodka - otvoritve obnovljene podružnice OŠ Levpa, ki deluje v sklopu OŠ Kanal. Šola, ki je bila ustanovljena leta 1864, njen pobudnik pa tedanji župnik Sedej, je poleg šole v Markičih ter Zavrhu dala mnogim učencem v teh krajih veliko znanja ter modrosti. Žal pa v zadnjih letih število prebivalcev pada in posledično danes obiskuje kombiniran pouk v Levpi le še 13 učencev.

Šola je danes dobila novo, mnogo lepšo podobo. Ureditev fasade ter obnovo strehe nam je uspelo s pomočjo Občine Kanal, OŠ Kanal, župnije Levpa, KS Levpa, ŠKT društva Levpa ter številnih krajanov, ki so obnovitvenim delom priskočili na pomoč. Zato hvala vsem, ki so karkoli prispevali k obnovi, učencem pa čimveč znanja. Srečno!

Utrinki z otvoritve, na kateri so bili navzoči župan občine Kanal Miran Ipavec, ravnateljica OŠ Kanal Milka Zimic, predsednik KS Levpa Srečko Pertovt, župnik Jože Vidrih ter številni predstavniki občinske uprave, krajani Levpe in učenci OŠ Levpa, ki so nam s svojim programom popestrili prireditev.

{phocagallery view=categories|categoryid=38|imagecategories=1|imagecategoriessize=1}