V nedeljo, 8. avgusta 2004 je ŠKT društvo iz Levpe zopet popestrilo praznik Marije Snežne, ki je zaščitnica Nadavške cerkve. Ta za nas velik praznik je privabil v športni park Levpa ter na oslovsko dirkališče v Bizjak veliko obiskovalcev, ocenjujemo da preko 2000.

 

Ob 15. uri se je pričelo zares. Prireditev smo slavnostno otvorili s fanfarami, povorko vozov ter predstavitvijo oslov ter njihovih jahačev. 12 tekmovalcev se je z svojimi svojeglavimi in neukrotljivimi osli podalo na prvi start za pool position. Po prvi dirki za najhitrejši krog je sledila obvezna doping kontrola prvih treh, nakar so se dirkači podali na drugo dirko za najhitrejši krog in določene so bile startne pozicije. Žal pa so se grožnje vremenoslovcev uresničile in začelo je deževati, česar smo se organizatorji najbolj bali. Glavna dirka je postala še razburljivejša, kajti na mokri progi so morali osli in njihovi jahači pokazati še več spretnosti in znanja, na preizkušnji pa je bila tudi nepredvidljivost njihovih dirkalnikov. 5 krogov z obveznim 15 - sekundnim postankom v mušjem servisu je najhitreje prevozil 14-letni Rok Ozebek iz Šebrelj, drugo mesto si je priboril Kristjan Rijavec iz Ravnice, tretji pa je bil domačin Robert Testen iz Bizjaka.

Da so osli nepredvidljivi, sta občutila tudi župan občine Kanal ob Soči Miran Ipavec ter minister za okolje in prostor Janez Kopač. Slednji je dokazal, da mu ježa ni tuja ter prvi odjahal častni krog, medtem ko je župan uporabil moč svojih rok ter osla vlekel v cilj.

V dirki prostovoljcev je slavil Bojan Mažgon, drugo mesto si je priboril Miha Kopač, tretji pa je bil Robi Vižintin.

Med posameznimi tekmami smo se zabavali in dodobra nasmejali Trebežnikovemu Juštetu ter Farovški Rozi. Navijali pa smo tudi za ekipo iz Levpe, ki se je pomerila z ekipo iz Cerkljanskega v sestavljanju voza, vpregi osla ter čimhitrejšemu prihodu v cilj. Žal smo morali priznati premoč Cerkljanom, tokrat se je izkazala neizkušenost naših mladih tekmovalcev.
Težko pa se je bilo upreti sladkim dobrotam, ki jih je pripravil aktiv podeželskih žena, ki je tudi tokrat poskrbel za pestro razstavo in prodajo domačega peciva. Posebnost prireditve je bila pestra ponudba stare domače hrane, kislega mleka, žgancev, ocvirkov ter frtalje.

Kljub slabemu vremenu pa nam ni zmanjkalo volje in energije. Predsednik društva g. Miran Jug pravi, da je sreča vedno na strani pogumnih in pokazalo se je, da je res tako. Prenehalo je deževati in v športnem parku Levpa nas je BRENDI s skupino POP'N'DEKL dodobra razgrel in zabavali smo se zgodnjih jutranjih ur.

ŠKT društvo Levpa se iskreno zahvaljuje vsem sponzorjem, donatorjem in ostalim, ki so podprli prireditev v Levpi.

Nekaj utrinkov iz prireditve ...

ozio_gallery_nano